Львівський лабораторний центр МОЗ попередив про епідемічну ситуацію

14:00 25 травня 2017 р.

Медики зареєстрували в Івано-Франківській області понад 340 випадків захворюваності на кір.

У Львівському обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я повідомили сьогодні, 25 травня: «В Україні спостерігається значне зростання захворюваності на кір. Особливо – в Івано-Франківській (понад 340 випадків), Одеській (понад 100 випадків) і Київській областях. Зареєстровані випадки кору й в Дніпропетровській, Чернівецькій, Вінницькій та Закарпатській областях.

«Переважно хворіють діти до 17 років – 72 випадків. Захворюваність серед дітей зросла у 24 рази. Епідемічний процес супроводжується спалахами», – зазначили також у повідомленні.

«За чотири місяці 2017 року в Львівській області зареєстровано один випадок кору серед дорослих. Цей випадок – завізний з Івано-Франківської області, лабораторно підтверджений (в сироватці крові виявлені «IgM» до вірусу кору). Джерело інфекції встановлено – захворілий мав контакт в межах інкубаційного періоду з лабораторно підтвердженим випадком кору за місцем роботи», – поінформували також в лабораторному центрі

«У травні у Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України надійшли термінові повідомлення про два випадки підозри на кір. Проводяться епідеміологічні розслідування та необхідні протиепідемічні заходи.

Про це повідомили сьогодні, 25 травня, в Львівському обласному лабораторному центрі міністерства охорони здоров’я України. Подробиці – на його сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів