Кращі нейрохірурги й неонатологи Канади лікуватимуть дітей у Львові

10:48 15 червня 2018 р.

Міська дитяча клінічна лікарня Львова

Міська дитяча клінічна лікарня Львова
Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Канадські лікарі вчергове приїдуть до Львова, щоб консультувати на оперувати маленьких українців».

Про це повідомили в п’ятницю, 15 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також уточнили: «З 16 до 21 червня у Львові перебуватиме делегація кращих лікарів з Канади. Цей візит відбудеться в межах співпраці між «SickKids Hospital» (Торонто) та міською дитячою клінічною лікарнею Львова».

Головний лікар міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт розповів: ««Проект співпраці між «SickKids Hospital» (Торонто, Канада) та Міською дитячою лікарнею триває впродовж 6 років. Головою проекту є доктор медичних наук, професор, завідувач відділення хірургії Університету Торонто, голова Центру з досліджень пухлин головного мозку «SickKids Hospital» Джеймс Рутка й член Асоціації нейрохірургів північної Америки, академік Нейрохірургічної Академії Наук США, академік Академії Медичних Наук Канади. Донором та партнером співпраці є Канадський благодійний фонд «SickKids Foundation» та громада українців в Канаді.

Координатором проекту від благодійного фонду є професор Мирослава Ромах».
Дмитро Квіт також нагадав: «За цей час з травня 2013 року було проведено три Науково-практичних конференції із майстер-класом по дитячій нейрохірургії. Проведено десять складних оперативних втручання дітям з онкологічними захворюваннями мозку, епілепсією та вродженими вадами розвитку ЦНС. Отримали консультації більше 300 дітей».

Головний лікар міської дитячої клінічної лікарні також зазначив: «Крім того Канадською стороною було подаровано сучасне обладнання на загальну суму 600 тисяч доларів (ендоскопічний набір інструментів, нейрохірургічний мікроскоп, операційний стіл, електротрепан, дихальний апарат, ультразвуковий апарат). В межах програми за кошти фонду «SickKids Foundation» в лікарні СікКідс (Торонто) було прооперовано за останні роки троє дітей з Львівської області – двоє з надскладними нейрохірургічними патологіями та одна дитина з хірургічною патологією».

Дмитро Квіт також запевнив: «І ось знову канадські лікарі приїдуть до Львова, щоб консультувати на оперувати маленьких українців. І цей візит, який триватиме з 16 до 21 червня, є свідченням того, що наша співпраця не тільки продовжується, але і розширюється на неонатологічну службу лікарні».

Більше подробиць – на сайті ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів