10 медзакладів Львова будуть некомерційними підприємствами

17:00 22 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Депутати Львівської міської ради ухвалили на сесії перетворення 10 медичних закладів Львова, які надають первинну медичну допомогу, з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства.

Про це повідомили сьогодні, 22 березня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Це шість поліклінік та чотири лікарні. Таке перетворення дасть змогу закладам укладати договори з Національною службою здоров’я України, а відтак, отримувати кошти на обслуговування своїх пацієнтів – тобто реалізувати принцип «гроші ходять за пацієнтом». За відповідні ухвали проголосували 53 депутати».

Зокрема, прийнято ухвали «Про припинення Десятої міської лікарні Львова шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «Десята міська лікарня Львова», «Про припинення Комунальної 1-ї міської поліклініки Львова шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «1-а міська поліклініка Львова», «Про припинення Комунальної 2-ї міської поліклініки шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «2-а міська поліклініка Львова», «Про припинення Комунальної 3-ї міської клінічної лікарні шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «3-я міська клінічна лікарня Львова», «Про припинення Комунальної 3-ї міської поліклініки Львова шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «3-я міська поліклініка Львова», «Про припинення Комунальної 4-ї міської клінічної лікарні Львова шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «4-а міська клінічна лікарня Львова», «Про припинення Комунальної 4-ї міської поліклініки Львова шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «4-а міська поліклініка Львова», «Про припинення Комунальної 5-ї міської клінічної поліклініки шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «5-а міська клінічна поліклініка Львова», «Про припинення Комунальної 5-ї міської клінічної лікарні Львова шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «5-а міська клінічна лікарня Львова»й  «Про припинення Комунальної 6-ї міської поліклініки Львова шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «6-а міська поліклініка Львова».

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради. Володимир Зуб зазначив: «Ухвали прийняті, далі державний реєстратор реєструє процес припинення, і тоді починається юридичний процес, який триватиме, якщо все буде добре, три-чотири місяці. Тоді реєструється КНП, яке стає правонаступником майна закладу, його кадрового, фінансового потенціалу, і цей заклад починає працювати як підприємство. Міністерство планує перейти на новий рівень фінансування з 1 липня. Ми не плануємо це робити з 1 липня, щоб не наробити помилок – Міністерство дає можливість це зробити і 1 жовтня, а також і 1 січня 2019 року.  Ми орієнтуємося на термін 1 жовтня. Тому що коли ми створимо КНП, ми повинні підписати угоду з Національною службою здоров’я України, яка тільки що створена – тому вона ще має повноцінно запрацювати. І тоді коли Служба і ми будемо готові, то підписуємо угоду на користь мешканців. Це у 2018 році буде стосуватися тільки первинної допомоги. А вузькі спеціалісти – це вже з 1 січня 2020 року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів