У Львові запрацювала «Smart»-бібліотека

16:00 22 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У четвер, 22 лютого, на вулиці Ковалика, 1 у мікрорайоні Рясне відкрили «Smart»-бібліотеку.

Про це повідомили сьогодні, 22 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Простір облаштований за усіма сучасними вимогами щодо функціональності – є зони для читання, для ігор та відпочинку. Наступні відкриття – «URBAN»-бібліотека на вулиці Устияновича, 4, трохи згодом – відкриття «Сенсотеки» на вулиці Самчука, 22, та «Іннотеки» на вулиці Городоцькій, 281. Ці об’єкти зараз перебувають в ремонті».

«Приміщення для «Smart»-бібліотеки мікрорайоні Рясне було придбане разом з меблями та обладнанням (комп’ютери, копіювальна техніка, плазмовий телевізор, графічний планшет, електронні книжки, сенсорна дошка) у грудні торік за 7,7 млн. гривень. Директор департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда розповіла: «Тепер бібліотека технічно обладнана для проведення смарт-навчання та має усі можливості для креативного проведення часу молоді та організації дитячого дозвілля. Бібліотека пропонує такі напрямки діяльності: нові й найцікавіші книги, клуб настільних ігор, англійська для молоді та комплексні заняття англійською мовою для дошкільнят, комп’ютерна грамотність, кінопокази та скайп-конференції. Вже заплановані арт-проект «Автограф» та урбан-проект «Простір».

«Під час відкриття smart-бібліотеки була представлена спеціальна цифрова виставка сканованих об’єктів та скульптур доповненої реальності від «Pixelated Realities», яку привезли з Одеси. Ця виставка триватиме протягом тижня. Діти можуть «поспілкуватись» з віртуальним королем Данилом Галицьким, а також побачити оцифровані споруди», – поінформували також у міськраді.

«У день відкриття заплановано багато цікавих заходів. Окрім презентації «Smart»-бібліотеки, буде навчання з користування інтерактивною дошкою, конкурс талантів «Х-фактор», кіноперегляд «Доторкнись та побач» з Анною Матійченко (у рамках проекту рівності «Бібліотека для всіх: інклюзія в дії») та ігрова майстерка «Творчий дотик» (з використанням графічних планшетів)», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів