У Львові ліквідували три кінотеатри

12:40 7 квітня 2017 р.

На засіданні виконавчого комітету ЛМР, яке відбулось сьогодні, 7 квітня, прийняли рішення про ліквідацію трьох кінотеатрів, які є державними комунальними підприємствами, а натомість утворять дві інституції у сфері культури.

 Про це інформує прес-служба ЛМР.

Відтак, рішенням виконкому ліквідують ДКП кінотеатр «Київ», ДКП кінотеатр ім. Б. Хмельницького, ДКП кінотеатр «Дзвін».

«Сьогоднішнє рішення виконкому дає старт початку реформуванню трьох ДКП. Це є три юридичні особи, які, фактично, є без приміщення, без нічого, але колись вони керували, безпосередньо оперували кінотеатрами. Тих кінотеатрів вже давно нема, відповідно сьогодні замість них буде створено дві нові інституції.

За іншим рішення буде створено Агенцію проведення подій та Інститут стратегії культури.

«Агенція проведення подій», яка буде координувати ключові мистецькі  заходи у Львові, а також активно працювати з театрами, музеями, які є на території міста, з точки зору впровадження інновацій, різних електронних сервісів.

«Інститут стратегії культури» створюється на вимогу того, що він буде подавати заявку на Європейську столицю культури 2024 року. Окрім того, буде активно працювати по різних освітніх програмах, зокрема з нашими установами, театрами, музеями, бібліотеками. І ключовим завданням буде виконання стратегії культури в розрізі усіх установ міста», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів