На Львівщині оголосять 12 культурних конкурсів

14:35 21 березня 2017 р.

Популяризація української мови і культури, підтримка народних домів, проведення конкурсів для отримання фінансової допомоги – все це передбачає комплексна програма розвитку культури Львівщини на 2017-2020 роки, яку ухвалили сьогодні, 21 березня, під час сесії Львівської обласної ради.

У 2017 році на заходи Програми надали 12 млн 300 тис грн.

Про це інформує відділ прес-служби департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації.

За словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христини Береговської, така Програму затверджують уперше. Вона включає 9 напрямів, 3 з них – пролонговані, 6 напрямів – нові.

Зокрема, на популяризацію українських мови і культури, історичної свідомості громадян в Україні та за кордоном надали 3 млн 110 тис грн, на підтримку народних домів області – 2 млн 600 тис грн, на поповнення бібліотечних фондів та бібліотечних проектів – 1 млн 200 тис грн, на підтримання музеїв області – 580 тис грн, на підтримання театрів – 700 тис грн, на підтримання мистецьких ініціатив – 1 млн 220 тис грн, на відзначення державних свят, пам’ятних дат, ювілеїв  загальнодержавного та обласного значення, вшанування особистостей – 1 млн 500 тис грн, на підтримання видатних творчих особистостей – 390 тис грн.

"Програма охоплює різні вікові категорії  усіх населених пунктів області і має на меті формувати активне громадське середовище, підтримувати інновації та креативні проекти, а також пропагувати активну культурну політику в  районах, містах, селах та ОТГ", - розповіла посадовець.

Христина Береговська також зазначила, що в рамках Програми оголосять 12 конкурсів. Зокрема, конкурс на найліпші народні доми області для забезпечення їх глядацькими кріслами, одягом для сцени, сценічним освітленням (обсяг фінансування − 1 млн грн), конкурс серед колективів народних та інших колективів художньої самодіяльності для надання їм фінансової підтримки на пошиття сценічних костюмів (700 тис грн) та інші.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів