Львівська міськрада дозволила занурення в чотирьох водоймах

15:48 17 січня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: vgolos.com.ua

У ЛМР запевнили: «У п’ятницю, 19 січня, у свято Хрещення Господнього мешканці на гості міста Львова матимуть змогу традиційно зануритися у воду на чотирьох локаціях. На інших водоймах купатись заборонено, відповідні таблички на водоймах мають поновити вже сьогодні».

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив сьогодні, 17 січня,на брифінгу: «У Львові є дуже добра традиція, коли на Водохреща, 19 січня, зокрема цього року у п’ятницю о 13.30, ми запрошуємо усіх львів’ян та гостей міста на екуменічний молебень, після якого відбудеться посвячення води. На площі Ринок буде стояти величезний резервуар на 1500 літрів, де кожен зможе набрати собі посвяченої води. Оскільки буде велика кількість людей на площі Ринок, буде змінено рух трамваїв, які йдуть через площу (це буквально півгодини-година)».

Чиновник також поінформував: «Також у нас є добра традиція занурення в ополонку. Є чітка позиція міста, визначено чотири локації, де це можна проводити, і де є відповідні дозволи. Такі локації будуть забезпечені відповідними пунктами обігріву, іншими речами для занурення. Це є дві локації безпосередньо у Львові – біля кіноцентру «Горіховий Гай» на вулиці Володимира Великого (№16) і на Погулянці (на вулиці Вахнянина), а також у Винниках (на вулиці. Шевченка) і Брюховичах (на вулиці Курортній, озеро №1)».

Андрій Москаленко також запевнив: «Для нас важлива безпека кожного, хто буде занурюватися, відповідно є чіткі екологічні й санітарні норми. Визначено саме чотири локації, де можна занурюватись на Водохреща, а на інших водоймах вже сьогодні буде поновлено таблиці, що не можна там купатися, так як там не забезпечено всього набору послуг, який має бути для безпечного занурення».

Про це повідомили сьогодні, 17 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів