ЛОР готує рішення про передання замків Львівщини державі

14:21 15 листопада 2017 р.

Фото до новини

Львівські замкові комплекси реально перейшли до рук держави ще у 2008 році. Але тоді не було виготовлено відповідних документів про право власності на них.


Про це сьогодні, 15 листопада, під час прес-конференції на тему: «Другий рік роботи Львівської обласної ради VІІ скликання», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

- У радянські часи замки передавали дуже просто - брали ключі, давали і казали: «Ось ваш замок, йдіть і працюйте». Але після того, як у міській раді сталися великі проблеми з комунальним майном від недогляду, ми звернули увагу, що всі замкові комплекси у Львівській області не мають офіційно зареєстрованого права власності. Колись людям від музейної справи не доходили руки до таких, абсолютно управлінських питань, - пояснює він.

Отож, за словами Олександра Ганущина, він поговорив з міністром культури і уточнив, хто ж повинен виготовити відповідні документи.

- Я мав розмову з міністром культури. Питаю: «Чи має міністерство зараз кошти на виготовлення документації?  Бо це ж – ваші замки. У 2008 році вся галерея була передана до державного бюджету». Відповідь була така: «Ні. Було би добре, якби ви їх оформили і передали нам». До нас з цього приводу прийшов відповідний лист. І ми це робимо, - говорить голова облради.

Він також пообіцяв прозвітувати наступного тижня, що вже зроблено.

- Ми в одному рішенні пропишемо реєстрацію права власності та передачу державі. До речі, такі документи міськрада вже виготовила щодо каплиці Боїмів. Тільки ще не передала її державі, - зауважив Олександр Ганущин.

Нагадаємо, що Львівська обласна рада надала з обласного бюджету 200 тисяч гривень, аби упорядкувати всі документи щодо замків області. Водночас «Самопоміч» висловлює занепокоєння, що внаслідок такого упорядкування замки та каплиця Боїмів потраплять у приватні руки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів