Харків’янин продемонструє у Львові «Портрети добровольців на війні»

13:00 16 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: oblrada.lviv.ua

У вівторок, 16 січня, о 16.00, у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття виставки творів Сергія Пущенка «Портрети добровольців на війні».

Про це повідомили сьогодні, 16 січня, в прес-службі Львівської обласної ради, де також прінформували: «Випускник львівської Української академії друкарства, член Національної спілки журналістів України, боєць із Харкова Сергій Пущенко, перебуваючи на передовій, створив понад сотню портретів побратимів, які й запрезентує у галереї Палацу мистецтв. Виставка «Портрети добровольців на війні»триватиме до 28 січня».

Сергій Пущенко розповів: «Намальовані мною, як історія добровольців - захисників Батьківщини – одного батальйону, коли я перебував з травня 2016 по квітень 2017 з 5-м окремим батальйоном добровольчого українського корпусу “Правого сектора”. У портретах героїв-добровольців мистецькими засобами закарбовані сторінки історії українського народу, змальовані воїни світла, славні його доньки і сини, борці за правду, честь і свободу. Своїм прикладом гідності і жертовності вони запалюють серця і душі наступних поколінь: бути вільними та жити з гідністю в українській державі», -

Старший викладач кафедри дизайну та мистецтва книги Української академії друкарства Ярослав Куць запевнив: «Ці портрети незвичайні тим, що не зроблені у майстерні, а на передовій, а це так званий жанр репортажу. Репортажні замальовки у нас називають ескізами, але це не ескізи, а полотна, і досить немалого розміру... Нас вчили: коли говорять гармати – музи мовчать. А вивляється зовсім навпаки. Музи кричать голосніше за кулі і снаряди. Ці 110 портретів з натури та 7 олійних етюдів - свого роду пам’ятник життю, зроблений на передовій. Хтось бере на війну зброю, а Сергій – фарби і пензлик. І це дивовижно і хвилююче».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів