Винуватець загибелі львів'янки отримав умовний термін

19:45 19 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: Світлина з архіву

Галицький районний суд у Львові призначив випробувальний термін екс-працівнику ДАІ , котрий збив двох жінок у центрі Львова, одна з яких загинула.

Галицький районний суд у Львові визнав екс-працівника ДАІ Віталія Макаришина винним у скоєнні злочину, передбаченому частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. 18 червня 2017 року Віталій Макаришин, який перебував за кермом автомобіля «Toyota Land Cruiser», виїхав на тротуар біля церкви Святого Андрія на площі Соборній, 3 у Львові.

Там він збив двох жінок, одна з яких померла на місці від отриманих травм». Відтак, Галицький районний суд у Львові ухвалив позбавити Віталія Макаришина волі на чотири роки.

Але, водночас, Галицький районний суд у Львові звільнив на підставі статті 77 Кримінального кодексу України, винуватця загибелі жінки від відбування покарання, призначивши йому випробувальний термін – два роки. Суд взяв до уваги, що підсудний не перебував на обліку у психіатра або нарколога, на нього не надходило скарг за місцем проживання, відшкодував матеріальні збитки потерпілим, а також бере участь у благодійній та волонтерській діяльності.

Крім того, він щиросердно розкаявся і всіляко сприяв розслідуванню. Під час судового слідства суд не встановив обставин, які обтяжують покарання.

Суд також частково задовольнив цивільний позов другої потерпілої й присудив підсудному виплатити їй 250 тисяч гривень компенсації. Про це повідомили в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів