Підозрюваних в убивстві поліціянта затримали в Одеській області. Нові подробиці злочину (відео)

18:20 21 квітня 2024 р.

Фото до новини

Їм загрожує довічне ув'язнення.


Про це повідомив Голова Національної поліції України Іван Вигівський, пише DailyLviv.com.

"Завдяки злагодженій роботі оперативних служб було вставлено місцеперебування фігурантів — вони переховувались на території Одеської області. Зловмисники затримані за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. Нападники — двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області",- зазначив Вигівський.

За його словами, поліціянт, який загинув при виконанні обовʼязків, захищаючи напарника, на якого напали першим, встиг здійснити постріли та поранити зловмисників.

Обставини події та мотиви скоєного злочину встановлюють.

Читайте також: Авто патрульної поліції на Львівщині опинилося в кюветі. Як витягали (відео)

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України — вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Нагадуємо, 20 квітня близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль у якому перебували двоє чоловіків.

Зловмисники відкрили вогонь по поліціянтах. Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець, а його напарник поранений.

Повідомлення про злочин надійшло до поліції від пораненого інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 1 Гайсинського райуправління.

На затримання зловмисників був орієнтований весь особовий склад поліції Вінниччини та сусідніх областей, а також введено спеціально поліційну операцію.

Як згодом додали у Національній поліції, підозрювані у розстрілі поліціянтів на Вінниччині мали намір втекти за кордон

Всі сили і підрозділи поліції були залучені до розкриття злочину і встановлення місцеперебування нападників. В результаті складної та успішної поліційної операції нападники були затримані. Вони переховувались у покинутій будівлі на території Одеської області і мали намір виїхати за кордон України.

Затримані називають мотивом нападу на поліціянтів те, що вони перевозили бойові гранати. Проте, чи це так, встановлює слідство. Також разом зі співробітниками Служби безпеки України перевіряють їхню причетність до діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліціянти розшукали автомобіль зловмисників. В автомобілі були зафіксовані сліди крові, які свідчили про те, що один з нападників був поранений. Також поліціянти вилучили скривавлений одяг, взуття фігурантів, документи та інші речові докази.

Вирішують питання щодо оголошення затриманим особами про підозру та обрання запобіжних заходів. 

Як писав DailyLviv.com, поліціянта застрелили батько і син - військовослужбовці Сухопутних військ ЗСУ (відео).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів