Суд у Львові ухвалив вироки активістам «Добровольчого руху ОУН»

21:30 23 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки управління СБУ у Львівській області в інтернет-мережі «Facebook»

Шевченківський районний суд звільнив з-під варти двох із трьох обвинувачених у спробі підірвати три ділянки міжнародних залізничних сполучень.

В управлінні Служби безпеки України у Львівській області повідомили сьогодні, 23 лютого: «Шевченківський районний суд Львова виніс обвинувальні вироки трьом членам «Добровольчого руху ОУН», які в серпні позаминулого року намагалися підірвати три ділянки міжнародних залізничних сполучень на Львівщині». Оперативники СБУ затримали їх 7 серпня 2016 року під час підготовки до теракту. Один із терористів намагався чинити опір, відкрив стрільбу та поранив оперативника СБУ».

В обласному управлінні СБУ також запевнили: «Під час проведених обшуків (у Львові, а не районі АТО!) правоохоронці вилучили у затриманих цілий арсенал – гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, автомат Калашникова, пістолети Макарова, 10 одиниць бойової переробленої вогнепальної зброї, дві тисячі набоїв різного калібру, 19 гранат різного типу, два кілограми тротилу, близько 10 кілограм речовин, що є складовими для виготовлення вибухівки, електродетонатори, запали та інше. Серед знайдених речей також знайшли літературу про методи партизанської війни, інструкції виготовлення саморобних вибухових пристроїв та способи підриву залізничного полотна».

В управлінні Служби безпеки України у Львівській області також стверджують: «На комп’ютерах зловмисників виявили карти, де були відмічені місця дислокації військових частин, підрозділів правоохоронних органів та інші об’єкти, на яких зберігається військова техніка, зброя, боєприпаси, а також підприємства, де використовується промислова вибухівка. Обвинувачені визнали свою провину та відповідно до рішення суду отримали п’ять, чотири та три роки позбавлення волі. Минулого року двоє з членів угруповання були засуджені до п'яти років позбавлення волі з іспитовим терміном».

Натомість в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна» конкретизували: «Зокрема, Андрія Макаришина засудили до трьох років позбавлення волі. Але суд встановив йому трирічний випробувальний термін і постановив звільнити з-під варти в залі суду.

«Іншого фігуранта – Василя Шпика – засудили до чотирьох років позбавлення волі. Йому теж встановили трирічний випробувальний термін, а час тримання під вартою зарахували як відбування терміну. Через це Шпика так само звільнили з-під варти в залі суду», – розповіли також в агенції.

«Третього члена добробату «ОУН» –Романа Парамущака –засудили до п'яти років позбавлення волі. Йому також зарахували тримання під вартою як відбування терміну. Відповідно, Парамущак став єдиним, кого засудили до реального терміну відбування покарання», – поінформували також в агенції.

«Термін рахують з дня затримання – 7 серпня 2016 року. Вироки можуть оскаржити в апеляційному суді», – повідомили також в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів