Прокуратура Львівської області відзвітувала про захист інтересів держави

15:00 20 жовтня 2017 р.

У провадженні судів перебувають 20 позовів з питань додержання законодавства у бюджетній сфері є на суму 17,4 млн. гривень.

У прокуратури Львівської області запевнили сьогодні, 20 жовтня: «Представницька діяльність з питань додержання законодавства у бюджетній сфері є одним із пріоритетів органів прокуратури. У ході вивчення стану додержання законодавства у цій сфері цьогоріч подано позовів на суму 8,4 млн. гривень, задоволено 24 позови на суму 3,3 млн. гривень, добровільно відшкодовано близько 900 тис гривень, реально виконано судових рішень на 4,6 млн. гривень. У порядку представницької діяльності зареєстровано 17 кримінальних проваджень».

«До прикладу, прокуратурою пред’явлено позов до господарського суду Києва до ТзОВ «Будівельна компанія «Міськбудінвест» про визнання укладеного договору про пайову участь недійсним та стягнення 1,56 млн. гривень пайової участі на розвиток інфраструктури Моршина. Позов задоволено, рішення набрало законної сили. Крім цього, Львівською місцевою прокуратурою №3 пред’явлено позов до господарського суду Львівської області в інтересах держави, в особі департаменту економічного розвитку Львівської міської ради, до ТзОВ «Укрсвіт» про стягнення боргу за договором про пайову участь в розмірі 700 тисяч гривень. Під час розгляду вказаної справи відповідачем сплачено заборгованість в повному обсягу. У зв’язку із цим провадження у справі припинено», – поінформували також у прокуратурі.

«На даний час, у провадженні судів перебуває ще 20 позовів вказаної категорії на суму 17,4 млн. гривень. У господарському суді Києва перебуває на розгляді справа за позовом прокуратури до «ПАТ «АЕРОБУД» щодо повернення 12,6 млн. гривень, спрямованих Львівською обласною державною адміністрацією на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру на вулиці Джорджа Вашингтона, за договорами про державні закупівлі. Робота у вказаному напрямку триває», – повідомили також у прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів