Правоохоронці оголосили підозру в недбалості майстру лісгоспу на Львівщині

11:15 23 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: lv.npu.gov.ua

Через службову недбалість посадовця, якого викрили правоохоронці, підприємству та навколишньому середовищу були заподіяні збитки на загальну суму майже двісті тисяч гривень.

Про це повідомили сьогодні, 23 лютого, в прес-службі Львівського обласного управління поліції, де також розповіли: Факти незаконної порубки деревини в одному з районів Львівщини виявили працівники Управління захисту економіки у Львівській області та обласної прокуратури. Правоохоронці з’ясували, що впродовж 2017 року майстер лісу районного лісогосподарства, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, допустив у закріплених за ним кварталах самовільні рубки 27 дерев породи дуб, граб, липа та клен».

«Окрім того, посадовець не вживав заходів щодо виявлення порушників і притягнення їх до відповідальності та не доповідав керівництву лісопідприємства про факти незаконних рубок, які мали місце у ввіреному під його охорону обході. Внаслідок протиправних дій чоловіка охоронюваним державою інтересам та підприємству було завдано збитків на 198,4 тисячі гривень», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«Майстру лісу, який створив передумови для вчинення самовільної вирубки дерев, повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Йому загрожує покарання у вигляді штрафу від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», – повідомили також у прес-службі Львівського обласного управління поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів