Поліціянти вилучили на Львівщині 43 одиниці вогнепальної зброї

11:40 24 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління поліції в інтернет-мережі «Facebook»

Правоохоронці запевнили: «Зброю, боєприпаси та вибухівку, які зберігаються незаконно, вилучають під час перевірок, проведення спеціальних заходів, а також під час проведення місячників добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухівки».

У Львівському обласному управлінні поліції повідомили сьогодні, 24 липня: «Під час заходів, спрямованих на стабілізацію криміногенної обстановки у Львові та в області, а також з метою вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухових речовин, працівники поліції Львівщини від початку року виявили та вилучили з незаконного обігу 43 одиниці вогнепальної зброї. Зокрема – один автомат; шість карабінів та гвинтівок (у тому числі – один обріз; 17 пістолетів та револьверів; 18 одиниць мисливської гладкоствольної зброї (у тому числі – чотири обрізи та одна саморобна рушниця); 10 гранат; два гранатомети; 28 одиниць холодної зброї (у тому числі – чотири кастети й 24 ножі); 8031 одиниць боєприпасів до вогнепальної зброї різних калібрів.

Начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Львівській області Віктор Катерина розповів: «Від початку року правоохоронці здійснили майже вісім тисяч перевірок осіб, які перебувають на обліку як власники мисливської нарізної, гладкоствольної, газової зброї та пристроїв для відстрілу гумових куль. Виявлено майже 1200 фактів порушення адміністративного законодавства, при цьому у порушників вилучено 34 одиниці зброї і накладено штрафів на суму майже сорок тисяч гривень. Окрім того, встановлено сім власників зброї, які зловживають спиртними напоями, порушують громадський порядок і в зв’язку з цим у них анульовано дозволи на зберігання зброї».

«Натомість  під час інформаційно-роз’яснювальної роботи серед мешканців Львова та області, а також першого етапу місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів громадяни добровільно здали правоохоронцям 103 одиниці зброї, що зберігалась незаконно. Зокрема – 20 одиниць мисливської нарізної, 80 –  мисливської гладко ствольної, одну –  холодної, дві – пневматичної, а також 317 боєприпасів різних калібрів та одну гранату РГД-5. 

Окрім того, громадяни здали у відділи поліції 52 одиниці зареєстрованої зброї», –поінформували також на сторінці Львівського обласного управління поліції в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів