Могили поляків в Україні нищили на замовлення спецслужб РФ

18:05 22 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: ssu.gov.ua

СБУ викрила організоване угруповання на інспіруванні штучних міжнаціональних конфліктів.

Про це повідомили сьогодні, 22 березня, в прес-центрі СБУ, де також конкретизували: «Оперативники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у Чернігові організоване угруповання, яке на замовлення російських спецслужб здійснювало злочини спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та завдання шкоди міжнародному іміджу України. Правоохоронці з’ясували, що учасники угруповання причетні до здійснення низки актів вандалізму щодо об’єктів польської та євре йської культурно-релігійної спадщини на території Сумської та Волинської областей».

«Оперативники спецслужби задокументували, що в ніч з 25 на 26 грудня 2017 року в селі Мельники в Шацькому районі Волині зловмисники обмалювали та розбили хрести братської могили польських прикордонників, які загинули у вересні 1939 року в боях з червоною армією. В ніч з 29 на 30 грудня 2017 року вандали нанесли антисемітський напис на будівлі іудейської громади «Єврейський дім» у Сумах», – поінформували також у СБУ.

«Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці вилучили вісім тротилових шашок, п’ять гранат РГД-5, холодну зброю, антиукраїнську символіку та інші матеріали, які підтверджують їх протиправну діяльність. У рамках відкритого кримінального провадження за частиною 3 статті 110, частиною 1 статті 111 та частиною 1 статті 255 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії», – повідомили також у прес-центрі СБУ та опублікували фото вилученого у затриманих.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів