Виконком ЛМР ухвалив рішення щодо меморіалу Героям Небесної сотні у Львові

14:15 23 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У п’ятницю, 23 лютого, на засіданні виконкому Львівської міськради ухвалили рішення «Про погодження спорудження пам’ятника-меморіалу героям «Небесної сотні» на вулиці Кривоноса та затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на облаштування ЛКП «Зелений Львів» громадського простору з вшанування памʼяті героїв «Небесної сотні» на вулиці Кривоноса».

Про це повідомили сьогодні, 23 лютого, в прес-службі Львівської міськради. Начальник управління архітектури й урбаністики Львівської міськради Юліан Чаплінський зазначив: «Закінчено процедуру надання землі ЛКП «Зелений Львів». У ЛКП «Зелений Львів» є кошти в сумі 500 тисяч гривень на початок цих робіт. Також є попередня домовленість про виділення коштів в сумі 15 мільйонів гривень. Це рішення дає нам можливість освоювати ті гроші, які спрямованіЛКП «Зелений Львів» на будівництво меморіалу».

Юліан Чаплінський також запевнив: «Роботи по меморіалу рухаються континуально від того конкурсу, який ми оголошували. Історія є доволі довга, оскільки перший конкурс було провалено через малу кількість робіт і їх низьку якість. Другий конкурс був успішний, переможці далі рухаються у сторону реалізації цього проекту».

Начальник управління архітектури й урбаністики ЛМР також поінформував: «З приводу того, що ми маємо масу бюрократичних перепон, ми були повинні зробити як містобудівну документацію і погодити її на сесії міськради, так і земельну документацію. Земля є відведена з двох боків вулиці Кривоноса на ЛКП «Зелений Львів», яке буде розпорядником коштів».

Юліан Чаплінський також розповів: « Цей об’єкт меморіалу складається з двох частин: площі з стелою на верхній терасі та з мосту. Власне сьогодні, закінчуючи формальну сторону, маючи погоджену земельну документацію і детальний план території, виконком мав право надати містобудівні умови й обмеження, а також дозвіл на порушення благоустрою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів