Львів’яни пом’януть жертви депортації

09:00 21 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича відбудеться громадське віче.

У Львівській облдержадміністрації повідомили напередодні: «У суботу, 21 жовтня, у Львові відбудуться урочистості із вшанування пам’яті українців, яких примусово виселили на каторжні роботи у Сибір. Цього дня в усіх храмах Львівщини відслужать  поминальні Богослужіння за жертвами операції «Захід», а біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів на площі Шашкевича відбудеться громадське віче».

«Операція «Захід» – примусове виселення населення із Західної України, проведене 21 жовтня 1947року. Головним завданням операції було послабити український визвольний рух. Упродовж доби виселили 26 644 родини, загалом – 76 192 людей. Такими були дані офіційних звітів МДБ. А в документах українського підпілля фігурувала цифра 150 тисяч вивезених людей. Вони виконували каторжні роботи в копальнях і колгоспах Сибіру», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

А невдовзі у Львівській облдержадміністрації уточнили: «13:00  – покладання квітів від обласної та міської влади до підніжжя пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів за участю представників громадськості, 13:05  – годекуменічна панахида, 13:20 год – громадське віче».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів