Делегація зі Львівщини вшанувала жертв концтабору «Явожно» у Польщі

17:20 18 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили, що в Явожно вшанували жертв Центрального табору праці «Явожно», в якому у 1947-1949 роках був спеціальний табір для українців, зокрема лемків, жертв операції «Вісла».

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили також сьогодні, 18 вересня: «На місці колишнього табору праці зараз розташовані могили жертв концтабору. Священнослужителі, разом із делегацією із Львівщини та представниками української діаспори, провели панахиду та поклали квіти до пам’ятників жертвам цього табору. На церемонії були присутні, зокрема, й очевидці тих подій».

«Центральний табір Ппаці в Явожні був створений в лютому 1945 року владою Польської Народної Республіки. В’язнями табору були поляки, німці, українці, австрійці, голландці, чехи, словаки, румуни, латвійці та лемки. Українці та лемки утримувалися в таборі з початку його існування. Пізніше влада перевела до табору українців, підозрюваних у співпраці з ОУН і УПА», – поінформували також у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів