Уряд передав землі сільській ОТГ на Львівщині

15:15 22 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Кабінет міністрів України продовжує розпочатий в лютому процес передачі землі сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад і розраховує на відповідальність місцевого керівництва та ефективне використання наданого ресурсу.

Про це повідомив сьогодні, 22 березня, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з питань розвитку гірських населених пунктів, яка відбулася в рамках робочої поїздки на Івано-Франківщину. Глава уряду зазначив: «У 2014 році ми розпочали процес децентралізації. І громади вже відчувають, наскільки вони зміцніли. Але вони мають бути повноцінними і з точки зору земельних ресурсів. Уряд знайшов механізм, як передати землі об’єднаним громадам, і ще шість ОТГ сьогодні отримали землі у свою власність. Плануємо завершити цей процес до кінця року».

Під час наради документи про передачу земель підписали керівники Заболотівської селищної ОТГ та Космацької сільської ОТГ (Івано-Франківської області), Нижанковицької селищної ОТГ, Грабовецької сільської ОТГ (Львівської області), Вижницької міської ОТГ, Вашківецької міської ОТГ (Чернівецької області). За даними Мінагрополітики, ці громади отримали понад 2,4 тисяч га земель.

Володимир Гройсман наголосив: «Хотів би попросити голів ОТГ, щоб управління землями та коштами відбувалося публічно. Місцеві мешканці мають знати, як використовується кожна гривня. Держгеокадастр, Мінагрополітики та Мін’юст мають «набирати обертів», оперативно формувати та реєструвати земельні ділянки і права на них аби завершити роботу до кінця року».

Про це повідомили сьогодні, 22 березня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Наразі в Україні створено 665 ОТГ, які вже підписали меморандуми про передачу земель з регіональними органами Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр). Наприкінці січня поточного року Прем’єр-міністр повідомив, що Кабінет міністрів знайшов оптимальне юридичне рішення і готовий вже з лютого розпочати процес передачі землі поза межами населених пунктів у власність об'єднаним територіальним громадам. З 1 лютого структури Держгеокадастру були  позбавлені права одноосібно ухвалювати рішення щодо розпорядження землями поза межами населених пунктів – без згоди об’єднаних територіальних громад».

«100% земельних ділянок на території зазначених ОТГ були сформовані та відомості про них були внесені до Державного земельного кадастру, що дало змогу здійснити передачу у стислі терміни – протягом двох тижнів з моменту отримання відповідного звернення головним управлінням земельної служби. Процедура не потребувала витрат з Державного бюджету», – поінформували також у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів