Ціна зарубіжного паспорта завищена Держміграцією

08:39 19 вересня 2013 р.

Демократичний альянс стверджує, що Державна міграційна служба України вчора розповсюдила "маніпулятивну і неправдиву" заяву щодо оформлення закордонних паспортів і рішення ВАСУ. Про це повідомили в прес-службі Демальянсу.

"У тексті заяви Міграційної служби стверджується, що суд визнав законність інших платежів, крім держмита, за оформлення закордонного паспорта. Перш за все, слід зазначити, що досі немає оприлюдненого рішення Вищого адмінсуду від 17.09.13 року, чим зараз і користується ДМС, поспішно його коментуючи. Не маючи документальних доказів, держслужбовці намагаються нав'язати всім свої неправильні висновки і захистити можливість продовжувати побори з громадян", - заявив активіст кампанії "Стоп свавіллю в паспортних столах" Дмитро Ткачук.

"По-друге, в Україні немає прецедентного права. Тому прийняття цього рішення ВАСУ не скасовує іншого його рішення, де є чітка резолютивна і аргументована мотиваційна частина. Є чіткі норми законодавства, які свідчать про те, що додаткові платежі, крім держмита (170 грн.), не є обов'язковими до сплати і можуть бути оплачені виключно за бажанням громадянина. Саме цим письмовим бажанням громадянина і нехтують в ДМС, нав'язуючи платежі всім поспіль і приховуючи інформацію про їх необов'язковості", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вчора у Державній міграційній службі заявили, що Вищий адміністративний суд України нібито признав законними додаткові платежі при оформленні закордонного паспорта. При цьому в службі не оприлюднили копію рішення суду.

На сьогоднішній день вартість оформлення закордонного паспорта становить 377 грн. 15 коп . У цю суму входить державне мито (170 грн.), вартість бланка (120 грн.), а також послуга міграційної служби (87 грн. 15 коп .). Така сума стягується за нетермінове оформлення документа - до 30 календарних днів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

ЛIГАБiзнесIнформ

 

новобудови Львів