Троє жінок зі сходу України започаткували у Львові власний бізнес

15:35 24 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

В облдержадміністрації запевнили: «Підприємливі жінки, які покинули свої домівки внаслідок військових дій на сході України та анексії АР Крим, відкрили кав’ярню, йога-клуб та фотостудію для тварин».

У Львівській облдержадміністрації повідомили сьогодні, 24 липня: «Троє жінок із числа внутрішньо-переміщених осіб започаткували в межах проекту «Інноваційна програма розвитку підприємництва внутрішньо переміщених жінок у сільській місцевості» власний бізнес. Підприємливі жінки, які покинули свої домівки внаслідок військових дій на сході України та анексії АР Крим, відкрили кав’ярню, йога-клуб та фотостудію для тварин».

Наталя Кузнецова з Донецька, яка відкриває першу у Львові фотостудію для тварин, розповіла: «Я дуже хотіла фотографувати кішок, собак у студії. Чимало студій цього не дозволяють. Ми пройшли дуже цікаве навчання, мене підтримали і вже зараз у мене є необхідне обладнання для зйомки домашніх улюбленців. Також я співпрацюю з львівськими комунальними підприємствами та волонтерами і ми вже прилаштували багато собак та цуценят. Так завдяки моїм фото тварини знаходять свій дім». 

В облдержадміністрації також запевнили: «Жінки отримали по 1000 євро кожна для реалізації своїм задумів. Організатори проекту не лише сприяли консультуванню учасників, але й супроводжували їх на кожному етапі реалізації задуму».

Керівник проекту «Інноваційна програма розвитку підприємництва внутрішньо переміщених жінок у сільській місцевості», виконавчий директор ГО «Центр просвітництва та розвитку людини» Наталія Проць, зазначила: «Особливістю проекту було впровадження менторської підтримки успішних бізнесменів, які консультували учасників з питань запровадження власної справи. Проекти, які ми обрали, вирізнялися оригінальністю, а також робили акцент  на розвитку регіонів Львівщини. Відтак втілення підтриманих ідей внутрішньо переміщених осіб дозволить не лише створити місця для дозвілля, а й стане платформою для налагодження комунікації між мешканцями і особами, які в силу обставин, знаходять тут свій дім».

В облдержадміністрації також поінформували: «Проект реалізовується громадською організацією «Центр просвітництва та розвитку людини» у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини», за підтримки МЗС Литовської Республіки, департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА, Львівського обласного центру зайнятості. Вже у серпні стартує новий проект для внутрішньо переміщених осіб, який передбачає менторську, фінансову підтримку та навчальний візит до Естонії представників кращих проектів».

Про це повідомили сьогодні, 24 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів