Містам області, які прийматимуть львівське сміття, дали 15 мільйонів гривень

18:00 25 квітня 2017 р.

У вівторок, 25 квітня, під час сесії Львівської обласної ради депутати затвердили перелік природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Всього передбачено 106,7 млн. гривень на понад 100 заходів.

Пріоритетами розподілу коштів є захист територій від підтоплення, поводження із ТПВ, захист від забруднення поверхневих вод, заходи із забезпечення екологічної рівноваги територій колишніх гірничодобувних підприємств.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслана Гречаника, рішенням сесії виділили перший транш фінансування містам Львівщини, що підписали Меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами міста Львова. 15 млн гривень отримають ті міста Львівщини, які підписали меморандум та погодилися приймати ТПВ зі Львова. Рішення про розподіл ще 15 мільйонів приймуть на наступній сесії.

За ці кошти органи місцевого самоврядування зможуть придбати спецтехніку: сміттєвози, бульдозери, трактори тощо. Частину грошей скерують на впорядкування полігонів, які приймають сміття, а також на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

Прес-служба ЛОР нагадала, що у п’ятницю, 21 квітня, Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Львівська міська рада та органи місцевого самоврядування підписали меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у місті Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів