Майже п'ять мільйонів гривень скерують на загальнобудинкові лічильники води

18:07 21 квітня 2017 р.

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР затвердив Інвестиційну програму ЛМКП «Львіводоканал» на 2017 рік. Ця програма була затверджена у 2016 році. Однак, у зв’язку з тим, що Національна комісія внесла зміни, а саме збільшили розмір Інвестиційної програми «Львівводоканалу» з 68 мільйонів гривень до 74 мільйонів гривень, виконавчий комітет перезатвердив програму вже із внесеними змінами.

Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», цьогоріч загальна сума коштів, на яку планується виконання заходів у межах інвестпрограми складає близько 74 млн.грн. (без ПДВ), з них: кошти амортизаційних відрахувань – 23 млн.грн., витрати, пов’язані з обслуговуванням позики Світового банку – 51 млн. грн.

Передусім основні кошти, а це 18 млн. грн., будуть спрямовані на поліпшення енергоефективності підприємства. Оскільки найбільша складова у тарифі ЛМКП «Львівводоканалу» – 36% – це витрати на електроенергію, то наступного року за ці гроші заплановано закупити обладнання, що допоможе суттєво зменшити її споживання та ризики виникнення аварійних ситуацій. Це стосується заміни обладнання на свердловинах та насосних станціях підкачування води.

Також заплановано виконати реконструкцію каналізаційної насосної станції КНС-7 на вулиці Пластовій та обладнати її новими насосними агрегатами. Ці заходи скеровані на підвищення екологічної безпеки та охорону навколишнього середовища.

Майже 5 млн. грн. буде скеровано на придбання та влаштування у багатоповерхових житлових будинках загальнобудинкових лічильників води, що дасть можливість визначити місця з найбільшими втратами води для прийняття необхідних заходів з їхнього припинення, й відтак зменшить необліковані втрати води.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів