Львів’яни платитимуть за проїзд в автобусах по п’ять гривень

18:00 14 грудня 2017 р.

Фото до новини


Фото: tvoemisto.tv

У міськраді попередили: «Проїзд в громадському транспорті подорожчає з 18 грудня».

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер, 14 грудня: «На виконкомі сьогодні погодили коригування тарифу на проїзд у громадському транспорті міста до п’яти гривень, хоча економічно обгрунтований тариф – це 6,80 гривні. Таке рішення прийнято, зважаючи на платоспроможність населення. Тариф почне діяти з 18 грудня».

Директор управління транспорту Львівської міськради Олег Партика розповів: «Перед винесенням цього рішення ми пройшли всю процедуру громадських консультацій та подали проект рішення в Антимонопольний комітет. Крім того, у цьому рішенні ми вже передбачили всі режими роботи – експрес, таксі та звичайний режим, що передбачено чинним законодавством. Тариф є п’ять гривень».

Міський голова Львова Андрій Садовий уточнив: «Тариф – не сім, а п’ять гривень. Я не маю морального права ставити на голосування більший тариф, бо люди фізично не мають можливості платити. Наразі мова йде про коригування ціни до п’яти гривень».

Заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак зауважив: «Економічно обгрунтований тариф – це 6,80 гривні».
Олег Партика також повідомив: «Сьогоднішнє рішення було опрацьоване Антимонопольним комітетом України. Він погодив правильність подачі документів.

Перед тим були проведені консультації з громадськістю, опрацьовані і проаналізовані розрахунки від перевізників. Відповідно до розрахунків економічно обґрунтований тариф на проїзд в громадському транспорті мав би становити шість гривень 80 копійок. Проте нами прийнято рішення підняти тариф до п’яти гривень. Вказане рішення вступає в дію з 18 грудня. Тариф був переглянутий, тому що відповідно до чинного законодавства тариф необхідно переглядати, коли змінилася вартість складових тарифу більше, як на 10%. Від останнього перегляду тарифів ціна палива зросла на 50%, заробітна плата зросла на 133%, також зросли ціни на матеріали».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів