Інвестори зі США зацікавлені в будівництві автобану Чоп-Львів, – Мінінфраструктури

14:00 20 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: glavcom.ua

Володимир Омелян запевнив: «Відбулася зустріч з американськими інвесторами, які розглядають можливість будівництва автобану з Чопу до Львову».

Міністр інфраструктури Володимир Омелян стверджував під час круглого столу «Поточні концесійні проекти у секторі морських портів України», який відбувся Американській торговій палаті: «Іноземні компанії зацікавлені в концесійних проектах в Україні. Міністерство інфраструктури до цього готове, наші ресурси спрямовані на те, щоб інвесторам було комфортно в Україні».

Володимир Омелян також запевнив: «Ми хочемо дати системне рішення, щоб всі працювали з чітким розумінням умов, які не залежать від бажання чи небажання окремої людини, мали можливість планувати бізнес на довгу перспективу. Для України це новий продукт, який ми хочемо почати з конкретних проектів: стивідорна компанія «Ольвія», Херсонський торговельний порт, порт Чорноморськ. Хочемо також включити в цей перелік першу концесійну залізницю, євроколію, яка поєднає Київ та Одесу. Інтерес з боку іноземних інвесторів до цього вже є. Думаю, що після входження «Hutchison Ports» та «DP World» на український ринок вантажопотік буде достатній».

Міністр інфраструктури також зазначив: «Я сподіваюсь, що ми розширимо державно-приватне партнерство та концесію на українські автошляхи. Якраз сьогодні відбулась зустріч з американськими інвесторами, які розглядають можливість будівництва автобану з Чопу до Львову. Є багато інших проектів, про які треба говорити і робити. Запрошую всіх до співпраці».

Про це повідомили в прес-службі міністерства інфраструктури, де також запевнили: «Під час «круглого столу» презентовано пілотні концесійні проекти в сфері морських портів України, обговорено ключові питання з потенційними інвесторами та зацікавленими компаніями».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів